In English

HemOm psykoanalysArrangemangPublikationerUtbildningForskningMedlemmarPressrumKontakt

 

Sök psykoanalys & psykoterapi

Välkomna till mottagningen för Vuxna!

Här finner du namn på psykoanalytiker som kan ta emot för psykoanalys och/eller psykoterapi.

För mer information och vägledning kan du även skicka e-postmeddelande till mottagning@psykoanalys.se eller ringa på vår telefontid, tisdagar 12:00–12:30 på telefon 08-20 56 35.

  

 
Maria Angel Sahlberg, psykolog, psykoterapeut, Stockholm
Sedan 2001 har jag arbetat i egen regi med psykoanalys, psykoterapi, konsultationer och handledning, enskilt och i grupp. Tidigare arbetade jag som psykolog inom vuxen psykiatriska öppenvården. Jag är bekväm både på franska och engelska. Min mottagning ligger vid Tekniska Högskolan.
Kontakt: maria.sahlberg@icloud.com eller 073-380 57 82.
Madeleine Bachner, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Du kan kontakta mig om du vill gå i psykoanalys, psykoterapi eller kanske några konsultationer, jag arbetar också på engelska. Jag tar gärna handledningsuppdrag eller håller föreläsningar.
Min mottagning ligger på Kungsholmen, Garvar Lundins gränd 1.

073-340 17 51 eller 08-650 74 00, madeleine@bachner.se
Alexandra Billinghurst, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag tar emot för psykoanalys, psykoterapi och konsultationer. Jag tar även handledningsuppdrag både individuellt och i grupp samt undervisar och föreläser i olika sammanhang. Jag har lång erfarenhet från öppenvårdspsykiatrin utöver privat mottagning sen över 20 år. I have a long experience working with psychotherapy and consultations in English.
Kammakargatan 48, 111 60 Stockholm. 08-652 56 59, alexandra@billinghurst.com.
Charlotta Björklind, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag tar emot vuxna, ungdomar och barn/föräldrar i psykoanalys, psykoterapi eller kortare konsultationer. Jag arbetar även med olika former av handledning, i grupp och individuellt. Lärare på Stockholms universitet, undervisar på psykolog- och psykoterapeututbildningar samt föreläser i andra sammanhang. I speak fluent English.
Mottagning centralt på Södermalm. 073-045 70 17. charlottabjorklind@hotmail.com.
Suzanna Boman, socionom, psykoterapeut, handledare, lärare, Stockholm
Du kan ta kontakt med mig för att prata om olika svårigheter eller livsproblem. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med utforskande samtal i form av psykoanalys, psykoterapi, kristerapi eller konsultationer. Du kan också vända dig till mig för handledningsuppdrag. Min mottagning ligger centralt på Söder. Adressen är Folkungagatan 79.
073-338 82 25, suzbom@gmail.com
Kajsa Brundin, psykolog, psykoterapeut, Lund
Jag arbetar med psykoanalys, psykoanalytiskt orienterad psykoterapi, konsultation, handledning både när det gäller psykoterapier och behandlingspersonal av olika slag, utbildningar och föreläsningar. Jag har länge varit verksam i Göteborg inom Otterhällans Institut, men är nu baserad i Lund, mottagning vid Tommy Tallbergs läkarmottagning.
www.kajsabrundin.se
, info@kajsabrundin.se. 072-733 54 49.
Catharina EngströmCatharina Engström, psykolog, psykoterapeut, handledare och lärare, Stockholm

Du kan ta kontakt med mig för att få tala med en erfaren psykoanalytiker om dina livsproblem. Oavsett vad det handlar om är min utgångspunkt att ge utrymme för förutsättningslösa och utforskande samtal. Jag har arbetat många år, bland annat med beroendeproblem av olika slag. Du är också välkommen att söka handledning hos mig.
Min mottagning ligger på Tomtebogatan i Stockholm. 08-34 58 84. cathengstrom@telia.com.

Johan
       ErikssonJohan Eriksson, fil dr, psykoterapeut, Stockholm

Jag tar emot vuxna och unga vuxna i psykoanalys och psykoanalytiskt orienterad psykoterapi. Redaktionsmedlem och ansvarig utgivare för Divan - tidskrift för psykoanalys och kultur. Undervisar vid olika psykolog- och psykoterapeututbildningar. Skriver och forskar om psykoanalys och filosofi. Mottagning på Rådmansgatan 9. 073-960 43 67.
Besök gärna min hemsida, www.psykoanalys-psykoterapi.com för mer information.

PML
       ErikssonPer Magnus Lal Eriksson, psykolog, psykoterapeut, Stockholm

Jag arbetar med psykoanalys, psykoterapi och konsultationer med vuxna, barn, ungdomar och föräldrar. Min mottagning ligger centralt belägen vid S:t Eriksplan i Stockholm i nära anslutning till buss, tunnelbana och pendeltåg.
Jag nås per e-post pm@akillespsykologkonsult.com eller telefon 073-914 01 23.
 

Eva-Britt FagrellEva-Britt Fagrell, socionom, psykoterapeut, handledare, aukt familjerådgivare

Du är välkommen att kontakta mig om du vill gå i psykoanalys, psykoterapi eller ha några konsulterande samtal. Jag har lång erfarenhet att möta människor i olika livskriser, med många olika problem och från olika kulturer. Jag tar emot enskilda, par och familjer samt handledningsuppdrag. Min mottagning ligger centralt i Vasataden, Stockholm.

Norrbackagatan 8, 113 41 Stockholm, 070-792 47 02, ebz.fagrell@gmail.com.

Annika
       Künstlicher HirdmanAnnika Hirdman Künstlicher, psykolog, psykoterapeut, barn- och ungdomspsykoanalytiker, handledare, Stockholm

Jag tar emot vuxna och ungdomar i psykoanalys och psykoterapi, men också barn och föräldrar. Är lärare och handleder i psykoterapeutiskt arbete enskilt och i grupp. Tar gärna undervisningsuppdrag och som föreläsare. Hemsida med publikationer i psykoanalys.
Min mottagning ligger nära Mariatorget. hirdman.kunstlicher@telia.com. 08-650 45 58.

Gunnel
       JacobssonGunnel Jacobsson, psykolog, psykoterapeut, fil.dr., handledare, Stockholm
När något skaver i själen eller mönster i livet upprepas kan psykoterapi vara ett alternativ. Jag har mångårig erfarenhet av att arbeta med människor som önskar någon professionell att vrida och vända på saker med. I ett första steg ses vi tre gånger för att ta ställning till om jag är rätt person att hjälpa dig!
Mottagning Karlavägen 40, Stadion t-bana. gjacobsson.psykolog@gmail.com. 08-665 00 03.
Sara Janowski, läkare, psykoterapeut, Stockholm
Jag har lång erfarenhet av arbete med psykoterapi och psykoanalys. Ofta handlar det om att hjälpa människor med utmattningsdepressioner, trauman, kriser eller relationsproblem. Jag har också jobbat mycket med korttidsterapier för arbetsrelaterade problem.
Jag har en privat mottagning invid Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm.
Du når mig på 070-371 05 00 eller sara.janowski@home.se
Gunnar Karlsson, psykolog, psykoterapeut, professor vid Stockholms universitet
Jag har lång erfarenhet av att arbeta med psykoanalys och psykoterapi. Erbjuder såväl psykoanalys som längre och kortare psykoterapeutiska behandlingar, samt konsultationer. Jag bedriver också forskning om psykoanalys och genus/maskulinitet utifrån bland annat psykoanalytiska tankegångar. Min mottagning ligger på Tomtebogatan 6B, nära St. Eriksplan.
Jag nås på telefonnummer 08-31 56 23 och gunnar.karlsson@psykolog.net
Pirjo Lantz, psykolog, handledare, Solna
Jag är legitimerad psykolog och psykoterapeut, vuxen, barn- och ungdomspsykoanalytiker samt lärare och handledare i psykoterapi. Förutom tidsbegränsad och längre psykoterapi (1-2 ggr/v) och psykoanalys (3-4 ggr/v), tar jag gärna emot handledningsuppdrag. Jag arbetar även på finska. Min mottagning finns i Gamla Råsunda. Välkommen att höra av dig!
pirjo.lantz@gmail.com. Råstavägen 2 A, 2 tr, 169 54 Solna. 08-83 91 19
Åke Lantz, psykolog, psykoterapeut, handledare, Råsunda
Jag arbetar med vuxna, unga vuxna och tonåringar i såväl längre som kortare psykoterapier samt psykoanalys. Åtar mig även utbildningar och handledningsuppdrag.
Jag har min mottagning i centrala Råsunda. Det är enkelt att komma hit antingen med bussar, T-bana, pendeltåg eller bil.

Du når mig på ake.lantz1@gmail.com eller 073-697 45 02.

Inga-Lill Lindström, psykolog, psykoterapeut, Göteborg
Verksam med psykoanalys,  psykoterapi och handledning.

Privatpraktiserande sedan mitten av 1990-talet.

Mottagning Vasaplatsen 2, Göteborg.

www.ingalilllindström.se, ingalillmargaretalindstrom@gmail.com, 070-730 07 61.

 

Stefan Löwenthal socionom, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag har lång erfarenhet från vuxen och barnpsykiatrin av psykoterapeutiskt arbete med vuxna och ungdomar med olika problemställningar. Erbjuder psykoterapi, psykoanalys, konsultationer med vuxna och ungdomar. Även med parsamtal tillsammans med en kollega. Åtar mig gärna även handledningsuppdrag. Mottagning på Surbrunnsgatan 5, centralt i Vasastan.
08-756 06 34, 070-789 06 16. stefan@psykoanalys.com, www.psykoanalys.com.
Ewa Raj, psykolog, psykoterapeut, Stockholm
Jag arbetar med psykoanalys, psykoanalytiskt orienterad psykoterapi, kristerapi och konsultation. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med vuxna och unga vuxna. Jag arbetar även på polska, ryska och engelska.
Min mottagning ligger nära Mariatorget, Krukmakargatan 5.

ewarj4170@gmail.com. 070-776 98 82.
Jurgen Reeder, psykolog, psykoterapeut, docent, Malmö
Jag arbetar med psykoanalytiskt orienterad psykoterapi samt konsultationer med vuxna. Jag har varit verksam i egen regi sedan 1979 och har skrivit flera böcker och artiklar om psykoanalys. Min mottagning ligger centralt i Malmö.
Telefontid tisdagar 08.35–08.50: 076-850 02 47 (även sms),
e-post: jurgen.reeder@telia.com
Björn Sahlberg, psykolog, psykoterapeut, Stockholm
Jag har arbetat med psykoanalys och psykoterapi i 15 år. Är leg psykolog. Handleder på flera psykiatriska mottagningar. Tar emot vuxna och unga vuxna. Även lång erfarenhet som organisationskonsult.
Mottagning Åsögatan 148.
Kontakt: info@bjornsahlberg.se eller 070-483 38 49.
Björn Salomonsson, läkare, psykoterapeut, forskare, docent, Stockholm
Jag arbetar med fokus på vuxna samt föräldrar och spädbarn (till exempel vid förlossningsdepression). Med vuxna arbetar jag gärna i längre, utforskande behandlingar.
Med föräldrar och spädbarn arbetar jag ofta i kortare kontakter.
Läs gärna mer på min hemsida
www.bjornsalomonsson.se.
bjorn.salomonsson@comhem.se. 08-428 727 74.
Yvonne Sand, skötare, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag arbetar med psykoterapi och psykoanalys. Jag tar även emot för konsultationer och krissamtal. Därutöver även handledningsuppdrag.
Mottagningen är belägen på Södermalm. Välkommen att ta kontakt!

Folkungagatan 79, Stockholm. yv.sand@outlook.com. 073-685 32 50.
   
Kjell Weman, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag är en erfaren psykolog och psykoanalytiker som arbetat med olika typer av behandling i många år. Jag arbetar med psykoanalys, psykoterapi och parterapi/familjerådgivning och även med ungdomar, barn och deras föräldrar. Jag handleder inom psykoterapiutbildningar och i arbetslag. Jag erbjuder till en början tre förutsättningslösa samtal.
Roslagsgatan 13, 113 55 Stockholm, Tel: 070-932 87 75, kjell.weman@tele2.se.  
Andrzej Werbart, psykolog, psykoterapeut, professor i klinisk psykologi, Stockholm
Jag har lång erfarenhet av psykoanalys och psykoanalytisk psykoterapi med vuxna, tonåringar och barn samt konsultationer, handledning och undervisning. Jag har publicerat en mängd arbeten om psykoanalys och psykoterapiforskning, bland annat om förändringsprocesser.
Mottagning centralt på Södermalm. Yrkespresentation SU. andrzej@werbart.se. 08-668 58 78.
 
Maria
       YassaMaria Yassa, psykolog, psykoterapeut, Stockholm

Jag har arbetat med psykoanalys och psykoterapi i 15 år, och som psykolog inom psykiatrin. Jag erbjuder psykodynamisk psykoterapi, psykoanalys, konsultationer och krissamtal, med vuxna och ungdomar. Jag tar även emot handledningsuppdrag. Jag har skrivit en del texter i facktidskrifter och och i Divan. I speak fluent English. Je parle Français couramment.

Rödabergsgatan 8, nb (T-bana S:t Eriksplan). yassamaria@gmail.com. 08-33 72 71. 

Gloria
       ZeligmanGloria Zeligman, psykolog, psykoterapeut, barn- och ungdomspsykoterapeut

Jag har lång erfarenhet av psykoterapeutiskt arbete med vuxna, tonåringar och barn med olika problematik. Erbjuder psykoanalys, psykoterapi, konsultation och föräldrarådgivning. Tar emot alla åldrar, även barn. Neuropsykiatrisk diagnos behöver inte vara ett hinder. Psykoterapimottagning: Folkungagatan 79, Södermalm, Stockholm.
 zeligman.gloria@gmail.com, www.psykoanalytikerna.se. 08-640 10 35.

Christel ÖstfeltChristel Östfelt, psykolog, psykoterapeut, handledare, Stockholm
Jag arbetar med psykoanalys, psykoanalytiskt inriktad psykoterapi, konsultationer och handledning i psykoterapi. Jag har under många år varit verksam inom BUP och Vuxenpsykiatrin, men de senaste tio åren i privat mottagning. Jag har lång erfarenhet av att möta människor i olika åldrar och från olika kulturer med många olika slags problem.
Södermalm i Stockholm. www.psykoanalytikerna.se, ostfelt.christel@telia.com. 070-241 95 94.
 

 

 

 

Medlem:

Vill du också annonsera här?

Kontakta kansliet eller direkt:

magnus@psykoanalys.se

 

FAKTARUTA

Alla som annonserar här är psykoanalytiker och medlemmar i Svenska psykoanalytiska föreningen (Spaf) och i International Psychoanalytical Association (IPA).

Titlarna psykolog och psykoterapeut omfattas av lagstadgat titelskydd, och får bara användas av legitimerade psykologer, respektive legitimerade psykoterapeuter.
 

 

Ahlstrand Lisa, psykolog, psykoterapeut
S:t Eriksgatan 76, 113 20 Stockholm
070-296 19 17, e-post.

Arnberg Lenore, fil dr, psykoterapeut
Surbrunnsgatan 5 NB, 114 27 Stockholm
08-437 639 40, e-post.

Benér Graff Charlotte, psykolog, psykoterapeut
Österportsgatan 4 A, 211 28 Malmö
070-826 14 23, e-post.

Bengtsson Anders, psykolog, psykoterapeut
Norrbackagatan 8, 4 tr, 113 41 Stockholm
08-560 419 99, e-post.

Berge Cecilia, psykolog, psykoterapeut,
Mariatorget 1 A, uppg 2, 4 tr, 118 48
Stockholm, 070-328 05 19
e-post, hemsida.

Berggren Gunnar, psykolog
Rödabergsgatan 8, 113 33 Stockholm
070-660 70 29, e-post.

Bexell Eva, psykolog
Sankt Paulsgatan 27, 118 48 Stockholm
073 654 43 86, e-post.

Bohlin Lotta, socionom, psykoterapeut
Roslagsgatan 13, 113 55 Stockholm (+Gävle)
070-618 25 15, e-post.

Dahlström Louise, sjuksköterska, psykoterapeut
Mariatorget 1 A, 118 48 Stockholm
076–768 19 80, e-post.

Ekelund Christer, psykolog, psykoterapeut
Kungsgatan 37, 111 56 Stockholm
070-777 05 27, e-post.

Errasti Cristina, psykolog
Högbergsgatan 59 B, 118 26 Stockholm
08-643 49 32, e-post.

Friberg Gunnel, psykolog, psykoterapeut
Maria Prästgårdsgata 24, 118 52 Stockholm
08–643 51 62, e-post.

Fröberg Anna, psykolog, psykoterapeut
Mariatorget 1A uppg 2, 4 tr, 118 48 Stockholm
070-283 53 87, e-post.

Gordon Eva, psykolog, psykoterapeut
Rödabergsgatan 8 nb, 113 33 Stockholm
08-34 80 28, e-post.

Green Elisabeth, psykolog
Mariatorget 1 A, 118 26 Stockholm
08-641 14 17, e-post

Hellberg Lisbeth, psykolog, psykoterapeut
Katarinavägen 19, 184 51 Österskär
08-540 614 56, e-post.

Karlsson Hans, psykolog, psykoterapeut
Roslagsgatan 13, 113 55 Stockholm
08-458 90 47, e-post.

Kågerman Lena, psykolog, psykoterapeut
Illerstigen 32, 170 71 Solna
08-85 77 19, e-post.

Lagercrantz Birgitta, med lic, psykoterapeut (högkostnadsskydd),
Grönviksvägen 5, 167 71 Bromma
08-80 06 25, e-post.

Lennartsson Henrik, socionom, psykoterapeut
Södermannagatan 5, 116 23 Stockholm
070-715 81 12, e-post.

Mark Orbinski Anneli, psykolog, psykoterapeut
Brahegatan 20, 114 37 Stockholm
070-233 62 38 e-post.

Montelatici Prawitz Daniela, psykolog, psykoterapeut
Engelbrektsgatan 4, 114 32 Stockholm
08-662 62 12, e-post.

Necander-Redell Lena, psykolog
Vårgatan 3 A, 126 33 Hägersten
076 271 41 41, e-post.

Nikban Iradj, psykolog, psykoterapeut
Rådmannsgatan 88, 113 29 Stockholm
076-845 44 54, e-post.

Norman Mary, psykolog
Mariatorget 1 A, 118 48 Stockholm
073 77 60 352, e-post.

Nygren Kina, psykolog, psykoterapeut
Rundelsgränd 2 A, 753 12 Uppsala
018-10 86 20, e-post.

Sallander Gunilla, psykolog, psykoterapeut
Nytorgsgatan 11 B, 116 22 Stockholm
070-813 64 08, e-post.

Solberger Agneta, läkare
Sankt Göransgatan 84, 112 38 Stockholm
076-182 04 29, e-post.

Swaling Jan, psykolog, psykoterapeut
Mariatorget 1 A, 116 46 Stockholm
08-714 76 70, e-post.

Wiström Margaretha, psykolog, psykoterapeut
Folkungagatan 79, 116 22 Stockholm
073-763 85 52, e-post.

 

 

Copyright © Spaf 2017-11-20

webmaster

 

 

Svenska psykoanalytiska föreningen    Västerlånggatan 60    111 29 Stockholm     08-411 54 57    www.psykoanalys.se    info@psykoanalys.se